PROFIELSCHETS

Mijn gedrevenheid in het stedebouwkundig vak komt voort uit grensoverschrijdend gedrag. Geen verschillen tussen wonen, werken en ontspannen; vormgeving is gekoppeld aan functie; voor mij bestaan ze naast elkaar en lopen ze als vanzelf in elkaar over. Daarom geniet ik van mijn werk. En dat doe ik graag met mensen waarmee het klikt.

Mijn plannen voor de leefomgeving zijn om bij weg te dromen, én om te realiseren. Ze geven plezier en verbeteren de omgeving. Goede plannen voor stad en landschap zijn cruciaal voor het welzijn van de mens.

Stedebouw is voor mij een beeldende discipline. Ik bijt me vast in de opgave met een degelijke analyse; pas dan krijgt een plan vanzelfsprekendheid. Het plan moet geworteld zijn in de omgeving en ten dienste staan van de gebruikers. Het detail is verklaarbaar vanuit het grote geheel. Er zijn dan minder woorden nodig voor de uitleg. Dit is bepalend voor mijn handschrift.

Ik voel mij goed bij complexe ruimtelijke situaties en uiteenlopende belangen. Mijn opdrachtgever kan komen met een moeilijke ruimtelijke opgave, maar hij weet waar hij naar toe wil. Samen zoeken we naar een creatieve oplossing.

Ik werk graag als zelfstandige, na een ruime periode bij verschillende bureaus en gemeenten. Ik kies voor een persoonlijke benadering naar de opdrachtgever toe en wil me verdiepen in de belevingswereld van een ander.

Door een netwerk van specialisten kan ik uiteenlopende opgaves aan en snel inspelen op de vraag. Het kan gaan om een herinrichting van een straat, een bebouwingsstudie of een bestemmingsplan.